lazarnikolic | 11 Novembar, 2010 19:17
Prokuvati 300 gr. šećera, 20 kašika vode i 1 margarin.
Dodati 250 gr. mlevenog kikirikija( neslanog ), 500 gr. kekesa. Promešati pa razliti na tacnu , i zatim preliti čokoladom.
lazarnikolic | 01 Novembar, 2010 10:41
Potrebno je:
Kora: umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera, 10 kašika oraha i 5 kašika brašna. Kada je dobro umućeno belanca lagano izmešati da se belanca ne unište, šerpu podmazati i posuti brašnom. Pečenu koru podeliti na dva dela.
Fil: 250 gr. mleka, 250 gr. oraha, 250 gr. šećera u prahu i 3 vanile kuvati dok se nezgusne, kada se fil ohladi dodati umućeno paklo putera. Pre filovanja kore naprskati rumom ili sokom ceđene pomorandže.
lazarnikolic | 30 Oktobar, 2010 12:41
Potrebno je:
U 1,2 l mleka skuvati 2 pudinga sa 10 kašika brašna i 10 kašika šećera. kada se dobro ohladi spojiti sa 2 margarina i šećerom u prahu. Potom podeliti na dva dela, u jedan deo staviti istopljenu čokoladu.
Plazmu potapati u mlako mleko i ređati na tacnu. Preko plazme ide crni fil. Kroasane umakati u mleko i ređati ih preko fila. Sa žutim filom popuniti rupe između kroasana, pa premazati preko. Preko toga namazati eurokrem, i odozgo tri šlaga.
lazarnikolic | 25 Oktobar, 2010 12:00
Za kuglice je potrebno:
Priprema fila:1l mleka,8-9 kašika gustina,8 kašika šećera, skuvati i dodati 5 vanilica. Kada se ohladi dodati 1 umućen margarin.
Kupiti 2 rolata bilo koja.
Filovati ovim redom:
Koru natopiti sa sokom, zatim fil, rolat, fil, kuglice, fil, rolat, fil, kora i nakraju šlag.
lazarnikolic | 25 Oktobar, 2010 11:47
Umutiti 1 margarin sa 100gr. šećera dodati prašak za pecivo rastopljen u 100gr. mleka i 500gr. brašna. Testo podeliti u tri dela. Razviti koru od prvog dela testa staviti u kalup, namazati tankim slojem džema i posuti sa 100gr. šećera pomešanim sa dve vanilice i 100gr. oraha. Ponoviti postupak sa drugim delom testa i prekriti trećom korom. Kolač prekriti salvetom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći kolač na umerenoj vatri (150 stepeni). Pečen kolač se ohladi, izvadi iz kalupa i premaže glazurom čokolade (100gr. čokolade, malo mleka i margarina).
lazarnikolic | 18 Oktobar, 2010 10:28
Sastojci:
Priprema:
Orahe, keks i sećer umesiti sa izrendanom korom i isceđenim sokom od pomorandže. Masu podeliti u dva dela, u jedan deo dodati rastopljenu čokoladu. Rastanjiti sto tanje svaki deo posebno, i vaditi najbolje sa čašicom (sto manjom). Za fil između ova dva dela staviti džem od kajsija, a potom uvaljati u kristal sećer.
PRIJATNO!!!
lazarnikolic | 18 Oktobar, 2010 10:13
Potrebno za pripremu:
Za spremanje fila su potrebni džem, pomešan sa orasima.
PRIJATNO!!!
lazarnikolic | 11 Oktobar, 2010 15:57
| « | Decembar 2025 | » | ||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
| 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
| 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
| 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
| 29 | 30 | 31 | ||||