Recepti

Vasina torta

lazarnikolic | 15 Novembar, 2010 09:32

Kora: penasto umutiti 8 belanaca sa 8 kašika šećera i dodati 8 žumanaca. Kad sve ovo sjedinite dodajte 10 kašika oraha i 2 kašike brašna. Ispečenu koru podeliti na dva dela.

Fil: 1 šoljica mleka da provri sa 5 kašika šećera i sa tim popariti 200 gr. mlevenih oraha. posebno umutiti 4 žumanceta sa 4 kašike šećera, dodati 200 gr. umućenog putera i 3 štangle rastopljene čokolade. Kada se orasi ohlade sve pomešati i iscediti 1 limun, zatim šlagom premazati totrtu.

 

Torta sa orasima

lazarnikolic | 14 Novembar, 2010 21:48

Za tri kore potrebno je:

  • 6 belanaca
  • 120 gr. šećera
  • 10 kašika oraha
  • 2 ravne kašike brašna

Crni fil: 18 žumanaca umutiti sa 240 gr. šećera, 9 kašika mleka i tri štangle čokolade za kuvanje, sve zajedno kuvati na tihoj vatri. U ohlađen fil dodati jedan margarin i umutiti.

Beli fil: 500 gr. slatke pavlake umutiti

Na koru naneti crni fil, zatim beli i posuti pečene mlevene lešnike, i ponoviti postupak sa ostale dve kore. Za glazuru naneti crni fil.

 

 

Kolač od kikirikija

lazarnikolic | 11 Novembar, 2010 19:17

Prokuvati 300 gr. šećera, 20 kašika vode i 1 margarin.

Dodati 250 gr. mlevenog kikirikija( neslanog ), 500 gr. kekesa. Promešati pa razliti na tacnu , i zatim preliti čokoladom.

Rum torta

lazarnikolic | 01 Novembar, 2010 10:41

Potrebno je:

  • 10 jaja
  • šećer
  • orasi
  • brašno
  • mleko
  • šećer u prahu
  • 3 vanile

Kora: umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera, 10 kašika oraha i 5 kašika brašna. Kada je dobro umućeno belanca lagano izmešati da se belanca ne unište, šerpu podmazati i posuti brašnom. Pečenu koru podeliti na dva dela.

Fil: 250 gr. mleka, 250 gr. oraha, 250 gr. šećera u prahu i 3 vanile kuvati dok se nezgusne, kada se fil ohladi dodati umućeno paklo putera. Pre filovanja kore naprskati rumom ili sokom ceđene pomorandže.

 

Torta sa kroasanima

lazarnikolic | 30 Oktobar, 2010 12:41

Potrebno je:

  • 300 gr. plazme
  • 2 velike kese kroasana sa čokoladom
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 gr. čokolade za kuvanje
  • 200 gr. eurokrema 
  • mleka
  • brašno
  • šećer
  • 2 margarina
  • 200 gr. šećera u prahu

U 1,2 l mleka skuvati 2 pudinga sa 10 kašika brašna i 10 kašika šećera. kada se dobro ohladi spojiti sa 2 margarina i šećerom u prahu. Potom podeliti na dva dela, u jedan deo staviti istopljenu čokoladu.

Plazmu potapati u mlako mleko i ređati na tacnu. Preko plazme ide crni fil. Kroasane umakati u mleko i ređati ih preko fila. Sa žutim filom popuniti rupe između kroasana, pa premazati preko. Preko toga namazati eurokrem, i odozgo tri šlaga. 

 

Mozak torta

lazarnikolic | 25 Oktobar, 2010 12:00

Priprema kora:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera,
  • 5 kašika brašna,
  • 1 kašika kakaoa.

Za kuglice je potrebno:

  • 300gr. plazme,
  • 1/2 margarina,
  • 5 kašika mlevenog šećera,
  • 1 čaša soka.

Priprema fila:1l mleka,8-9 kašika gustina,8 kašika šećera, skuvati i dodati 5 vanilica. Kada se ohladi dodati 1 umućen margarin.

  Kupiti 2 rolata bilo koja. 

 Filovati ovim redom:

 Koru natopiti sa sokom, zatim fil, rolat, fil, kuglice, fil, rolat, fil, kora i nakraju šlag.

Žerbo kocke

lazarnikolic | 25 Oktobar, 2010 11:47

Umutiti 1 margarin sa 100gr. šećera dodati prašak za pecivo rastopljen u 100gr. mleka i 500gr. brašna. Testo podeliti u tri dela. Razviti koru od prvog dela testa staviti u kalup, namazati tankim slojem džema i posuti  sa 100gr. šećera pomešanim sa dve vanilice i 100gr. oraha. Ponoviti postupak sa drugim delom testa i prekriti trećom korom. Kolač prekriti salvetom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći kolač na umerenoj vatri (150 stepeni). Pečen kolač se ohladi, izvadi iz kalupa i premaže glazurom čokolade (100gr. čokolade, malo mleka i margarina).

 

Oranžide

lazarnikolic | 18 Oktobar, 2010 10:28

Sastojci:

 

  • 300 gr mlevenih oraha
  • 100 gr mlevenog keksa
  • 400 gr kristal šećera
  • 1 pomorandža
  • 100 gr čokolade za kuvanje

 

Priprema:

 Orahe, keks i sećer umesiti sa izrendanom korom i isceđenim sokom od pomorandže. Masu podeliti u dva dela, u jedan deo dodati rastopljenu čokoladu. Rastanjiti sto tanje svaki deo posebno, i vaditi najbolje sa čašicom (sto manjom). Za fil između ova dva dela staviti džem od kajsija, a potom uvaljati u kristal sećer.

PRIJATNO!!! 

Vanilice

lazarnikolic | 18 Oktobar, 2010 10:13

Potrebno za pripremu:

 

  • 500 gr brašna
  • 250 gr masti
  • 200 gr šećera
  • 1 celo jaje 
  • 2 žumanceta
  • izrendana kora limuna 
  • 2 dl mleka
  • 100 gr oraha
  •  vanile staviti po želji

 

Za spremanje fila su potrebni džem, pomešan sa orasima.

PRIJATNO!!! 

 

Čestitamo!

lazarnikolic | 11 Oktobar, 2010 15:57

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.
«Prethodni   1 2
 
Powered by blog.co.yu